Napelempark üzemeltetés

A naperőműpark átadását követően levesszük az üzemeltetés gondját a válláról

Vállajuk a naperőműpark üzemeltetését és mindenre kiterjedő karbantartását.
Ennek kapcsán elkészítjük a kötelező, havi, negyedéves, éves adatszolgáltatásokat is a MAVIR és a MEKH felé.

Villamos berendezések
karbantartása

A naperőműparkok biztos üzemelésének feltétele a berendezések, eszközök rendszeres karbantartása, vizsgálata. Ezt is nagy szakmai gondossággal és hozzáértéssel végezzük az Ön legnagyobb megelégedése érdekében.

Területgondozás,
fűnyírás

A napelemparkok területének karbantartására is nagy hangsúlyt kell fektetni. Meg kell előzni az aljnövényzet túlzott elburjánzását. A területen található növényzetet rendszresen nyírni kell, mivel ennek elmaradása következtében az aljnövényzet árnyékot vethet a napelemekre.

Ez termeléskiesést és esetleg a napelem károsodását okozhatja. A korszerű, nagy teljesítményű gépek mellett a nehezen elérhető helyek esetében kézi eszközöket alkalmazunk, ügyelve arra, hogy az esetleges altalajon található tárgyak ne csapódhassanak fel, és ne okozzanak károsodást az eszközökben, berendezésekben. 

Napelemek
gépi mosása

Napelemparkoknál a napelemek folyamatosan ki vannak téve az időjárási, és környezeti hatásoknak. A levegőben található por, pollen, virágporok és egyéb, a levegőben előforduló szennyeződések lerakódnak a napelemek felületén. Ezek a lerakódások rontják a napelemek hatásfokát. Ezért átlagos szennyezés esetén javasolt a napelemek évi legalább egy-két alkalommal történő mosása.

Amennyiben a termelési adatokban csökkenés tapasztalható, és más műszaki okokra nem vezethető vissza, akkor célszerű sűrűbben elvégezni a napelemek mosását.